Home

Gråsisik flokk

Gråsisik i flokk og predasjonsrisiko. Av Ingvar Byrkjedal (20.12.2017) Gråsisiken lever i flokker utenom hekketiden og har som alle små fugler et særlig høyt energibehov om vinteren. Flokker er lettere å oppdage enn enslige fugler, men på den annen side vil mange øyne raskere oppdage en predator Gråsisik mest vanlig - kan komme i flokker på 200. Hagefugltellingen har doblet seg i Møre og Romsdal siden i fjor. Småfugler finner mat i en hage i Molde. Her er det spesielt mange gråsisik Gråsisik (Acanthis flammea) er en art i finkefamilien og eneste art i slekten Acanthis, som inngår i tribuset Carduelini.Arten består som fem underarter, hvorav to tidvis har blitt behandlet som selvstendige arter. Andre underarter har også blitt foreslått, men de anerkjennes ikke Gråsisik Carduelis flammea Finker - Fringillidae Størrelse: 11-14 cm Trekk: Om vinteren streifer den omkring i Nord- og Mellom-Europa Føde: Frø fra trær og gress. Rede: Den bygger rede i en grenkløft eller en busk. Kjennetegn: Liten grå fugl med noe lyse striper på mørkere rygg og rød kalott. Hannen er rosa i brystet om våren

Gråsisik Artsomtale fra Norsk Fugleatlas: Gråsisik Carduelis flammea. Nyheter relatert til gråsisik: Hagefugltellingen 2018 (09.02.2018) Gråsisik i flokk og predasjonsrisiko (20.12.2017) Resultater fra Hagefugltellingen 2015 (06.02.2015) Hagefugltellingen 2013 (15.02.2013) Hagefugltellingen 2011 (11.02.2011) Bra oppslutning om. I vinter er den en ganske stor flokk gråsisik som holder til i Husebyområdet. Jeg så dem første borte langs gangveien mot Flatåsen, så kom de til ei av de store bjørkene bak i hagen, og deretter til taket på boden. Og så, endelig, kom de inn på foringsplassen. Nå ser jeg dem hver dag, både her og der Gråsisik, Polarsisik m.fl. Acanthis/Carduelis flammea, med tekst og bilder -og litt forvirring. Sisikkene er en gruppe av småfugler i finkefamilien Fringillidae og som har karakteristiske røde markeringer på hodet. De ble tidligere plasert sammen med arten Acanthis sammen med Iriskene (Tornirisk og Bergirisk), men deres nærmeste slektning var egentlig korsnebbene

Norsk Ornitologisk Forening - Gråsisik i flokk og

Gråsisik er nomader, - Vi så flest kjøttmeis, men også en flokk med furukorsnebb som tidligere ikke har vært så vanlige i området * Trekkfugl, men man overvintre i sørlige Norge, da ofte i store streifende flokker. * Faktapost, og alle poster. Gråsisik, Carduelis Flammea * Lengde 11,5 - 14 cm * Trekkfugl, men overvintrer også i sydlige Norge. * Kjønnene har relativt lik drakt, hannen har rødt bryst * Faktapost og alle poster Gråsisik Art: Gråsisik (Carduelis flammea) Alle aktiviteter Amfibium og krypdyr BEKKIS Bilder og video av dyr Dafniejakten Dyreobservasjoner Fenologi Fisk i ferskvatn Fisk og fangst i saltvatn Fremmede arter Fuglene våre Fugler og fuglekasser Fugler ved foringsplassen Følg et tre gjennom årstidene Har du sett piggsvin Grønnsisik er en fugleart i finkefamilien. Den er en typisk frøspiser som utenfor hekketiden ofte streifer rundt i større eller mindre flokker på næringssøk, ofte i følge med gråsisik. Jeg traff på en flokk med Gråsisik i dag! 14 kommentarer. Posted on 03.11.2017 kl. 16:24 . Det har vært en flott dag værmessig..Jeg kjenner på kroppen at natten ble blitt slitsom, se tidligere innlegg der Cessy, den ene hundene min hadde vondt i natt.

Mye av forklaringen på det lave antallet skyldes nok mangelen på gråsisik, melder foreningen. I år er den ikke med på topp ti-lista, etter å ha innehatt sjuendeplassen i fjor. - Noen år, som i fjor, er gråsisiken på farten. De kommer gjerne i enorme flokker og kan sette sitt preg på foringsplasser over store deler av landet

Gråsisik mest vanlig - kan komme i flokker på 200 - rbnett

 1. Carduelis flammea / Gråsisik KA_06_1_1114 / Carduelis flammea / Gråsisik En flokk med gråsisik har tatt seg en rast i en tørr rogn for å pusse fjærdrakten sin
 2. dre flokker, gjerne på noen få individer. En stor sisikflokk kan øke risikoen for gnisninger og krangling, noe som kan forklare det økte konfliktnivået
 3. Flere flokker med sidensvans, gråsisik og dompap har fortsatt tilhold, det samme har kortnebbgåsa på Rabbamarkje, tillitsfull og rolig. Helt på tampen av perioden, i ettermiddagstimene på månedens siste dag, ble to fuglekongesangere (Geir Mobakken) sett
 4. Det var lett å se alkefugl på vannet, samt niser og steinkobber. Stille også på fuglefronten; noen få flokker med fink og trost var å se, hovedsaklig på trekk sør-øst. Dagens merking: fuglekonge 2, blåmeis 7, gråsisik 7, brunsisik 12, polarsisik 1, munk 3, grønnfink 3, svarttrost 2, gråtrost 1. Totalt idag: 40, i høst: 2866, i år.
 5. Arten lever i flokker som holder tett sammen, men i hekketiden trives den best alene. Den lever i granskog eller furuskog, og lever av frø. Fuglen hekker fra april til juli og kan få opptil to kull. Reiret er bygd av strå, mose eller lav og er bygd i et bartre. Grønnsisiken får 4 - 6 egg, og rugetiden er 13 dager
 6. Gråsisik Artsomtale fra Norsk Fugleatlas: Gråsisik Carduelis flammea. Nyheter relatert til gråsisik: Hagefugltellingen 2018 (09.02.2018) Gråsisik i flokk og predasjonsrisiko (20.12.2017) Resultater fra Hagefugltellingen 2015 (06.02.2015) Hagefugltellingen 2013 (15.02.2013) Hagefugltellingen 2011 (11.02.2011) Bra oppslutning om

Gråsisik i Mellom Europa, De Britiske øyer og sørlige Skandinavia går ofte under navnet brunsisik, mens oppover mot nord blir gråsisiken lysere og lysere. Derfor er det i fagmiljøene flere og flere som mener at kanskje alt dette er samme art, da det ofte opptrer mange fargevarisjoner i samme flokk I dag regner man med at 400.000 nordmenn er involvert i fuglefôring, og disse kjøper cirka 16.000 tonn med fuglemat årlig. Men hva er de 10 vanligste fuglene ved fôringsbrettet, og hvordan. Også ca. 8 sandlo rett ned for Campingen og 13 sandlo i fjæra på vei utover fra Naustene. Heipiplerke over alt (50 - 100+), steinskvett flere steder (10+), lerke (hørt), buskeskvett (minst en langs veien mellom kornåkre), gråsisik (flokk med 30 - 50), noen få sivspurv, noen linerler mm En ny flokk har dukket opp: Kommentar: mye snø og brå overgang til varmegrader og regn. Ny type villfugl for med mer hele korn og mindre hirse kan muligens ha påvirket at det kom en flokk Gråsisik? Dato: 09.02.2019 Opphavsrett: Ragnhild Steig Svenningsen Art: Gråsisik (Carduelis flammea) Full størrelse: Tittel mangler: Dato: 09.02.2019.

LES OGSÅ: I flokk for å kikke på sjelden fugl. Familieaktivitet. Ornitolog Ree mener fugletelling er en aktivitet som samler familien, besteforeldre og barnebarn. - Det er også mange eldre enslige deltakere som har stor glede av det livet som skapes rundt en fugleforing, sier han. Rundt 15-20 000 personer var involvert i Hagefugletellingen. Dersom en overflyvende flokk med dompaper ser at det er tett trafikk på fuglemateren, slår de seg gjerne ned for å ta del i pilfink, bokfink, bjørkefink, grønnfink, gråsisik, grønnsisik, jernspurv. Bokollon Bokfink, bjørkefink, hakkespett. Ekollon Nøtteskrike, nøttekråke, ringdue, hakkespett. Hasselnøtter Nøtteskrike. Gråsisik Foto: Frode Falkenberg / Norsk Ornitologisk Forening Hagefugltelling Gråsisik utfordrer kjøttmeis! Helgens Hagefugltelling viser at for første gang på de elleve årene disse tellingene har pågått så kan kjøttmeisa miste førsteplassen når det gjelder størst antall individer. Den lille og livlige gråsisiken har inntatt Norge i store mengder denne vinteren og er så lang Gråsisik 15. 29.01.03. Kjernebiter 10 ++ på foringsplassen i Husbymarka, Stjørdal (GHa) Malvik (SBa): Stillits 9 Båndkorsnebb 4M, 3F Gråtrost 1 Bokfink 1M Stillits 9-10 (øverst i noen store popler på et gård nær Malvik sentrum - så samme flokk igjen i et olderskog i nærheten med mye borre i underskog - mye stillits-mat m.a.o.

Gråsisik mest vanlig - kan komme i flokker på 200(pluss) Hagefugltellingen har doblet seg i Møre og Romsdal siden i fjor Gråsisik 3 Foto Tor Omnes . Gråsisiker lever normalt i store flokker. Det kan veie opp for at hvert enkelt individ er mindre oppmerksomt. Foto: Tor Omnes. Gråsisiker lever normalt i store flokker. Det kan veie opp for at hvert enkelt individ er mindre oppmerksomt

Gråsisik blir omlag 13 cm stor og veg rundt 14 gram, han er såleis ein ganske liten fugl. Han er ein gråbrun og mørkstripete fugl med karminraud panneflekk og svart strupeflekk og har ei djup kløft i stjerten. Oversida og vengene er mørke med lyse band '''Gråsisik''' (Carduelis flammea) er en fugl i finkefamilien. Lengden er ca. 13 cm, og vekten er rundt 14 gram. Nebbet er lite og gulaktig med en svart, liten flekk rett under

Sisiksesong: – Det var tusen gråsisik tapt, brummer detNorsk Ornitologisk Forening - Hagefugltellingen 2018

Gråsisik (vitenskapelig navn Carduelis flammea) er en fugl i finkefamilien. Lengden er ca. 13 cm, og vekten er rundt 14 gram. Gråsisiken er en selskapelig fugl og lever som oftest i flokker med mange individer En del fuglearter flokker seg på vinteren og drar på lange streif på jakt etter skoger med gode frøsettinger. Dompap, grønnfink, grønnsisik og gråsisik er kjente arter for folk flest. De kan opptre i store antall enkelte år for så å være helt fraværende andre år. I år har alle disse artene hatt nedgang i tellingen i forhold til i. Dette er gråsisik. Roar Solheim (04.02.2020) ukjent fugl. Størrelse som ca. en linerle og litt lik kroppsform, Flyr i flokk på ca 15-30 individer. Observert fra rundt juletider i år og helt til nå sist helg. R. (04.02.2020) Mistenker at du kan ha sett en flokk med konglebit. Roar Solheim (04.02.2020 Gråsisik fra arkivet Her er tre bilder av gråsisik fra mitt fotoarkiv. Dette er en art som er i skuddet om dagen, med store flokker som streifer rundt omkring og gjerne oppsøker foringsplasser. En ringmerket gråsisik som ble fanget i Danmark i julen, viste seg å komme fra Kina

Gråsisik - Wikipedi

 1. Det må ha vært rundt 1975, en sein høstdag, og kjentmannen i baksetet skal lede ekspedisjonen trygt fra fergeleiet på Kleppestø, hele Askøy på langs, til vi passerer brua til Herdla, det daværende Hordaland fylkes beste fuglelokalitet. Inspirert at meldinger om eventyrlige fangster av gråsisik på Sunnmøre helga før - 1.500 fugl ringmerket på to [
 2. Gråsisik: 24.jan 25. jan 26. jan 28. jan: Sørvågen: Glåpen Bortersia Bortersia Bortersia: En stor flokk på ca 100 ind 3 stk i hagen ca 50 i hagen 2 stk i hagen: RWA: Furukorsnebb: 24.jan: Svolvær : 2 individer av 6 var sikkert hanner av furukorsnebb, Stranda. Ringtrost: 24.jan : Svolvæ
 3. Hei, Torhild. Takk for hyggelig tilbakemelding ! Gråsisik / brunsisik er sjelden å se på fòrplassen her, også, men grønnsisik kommer i flokker på 20-30 stykker rett som det er
 4. Gråsisik I dag kom det en hel flokk gråsisik. Jeg telte opp til 25 og det kan ha vært flere. Er det ikke vakre fugler?! Dyreliv i hagen Fugl.
 5. Den har en forkjærlighet for tistler, og særlig på høsten kan du se små flokker med stillits som sitter på avblomstra tistler eller borrer og forsyner seg av frøene der. I finkefamilien finnes det cirka 175 arter, og i slekta Carduelis er det 25 arter, med blant annet både grønnsisik og gråsisik, som begge er vanlige norske hekkefugler
 6. Sjekk gråsisik oversettelser til Dansk. Se gjennom eksempler på gråsisik oversettelse i setninger, lytt til uttale og lær grammatikk

Gråsisik. For to år sidan var det svære flokkar med gråsisik som dominerte i hagefuglteljinga. Dei er det langt færre av her i Norge denne vinteren Gråsisik: 23. nov: Svolvær: En liten flokk på 5 individer har vært sett nå i helga etter at den har vært fraværende ei stund. Grankorsnebb: 23. nov: Svolvær: Ca 45 individer over Stranda i dag. Rødvingetrost: 23. nov: Svolvær: Hele 17 rødvinger på Stranda i grålysninga i dag, beitet rognebær. Jaktfal Første gangen jeg så grønnsisik her på våre kanter, var på foringsplassen den 16. april i år. Da hadde vi besøk av to, en hann og ei hoa. Etter det har vi hatt jevnlig besøk av små flokker med varierende antall. Gråsisik derimot, som tidligere har vært her i stort antall, har vi nesten ikke sett her i år Gråsisik / Redpolls En flokk med gråsisik ivrig opptatt med å fylle magen med frø fra burota. Redpolls eating seeds from the mugwort. Lagt inn av 999 naturbilder.blogspot.com kl. 21:23 Grønnsisiken lever i flokk, gjerne sammen med gråsisiker. De lever av frø, og konglefrø er en viktig matkilde for grønnsisiker. Her hos oss spiser de gjerne både på meisebollene og av villforblandingen

Gråsisik (Carduelis flammea) Gerd S.Moen ©. Gråspurv (Passer domesticus) Rubund Creative Commons Attribution ShareAlike. Grønnfink (Carduelis chloris) Greenfinch (Carduelis chloris) by Robin_24 via Flickr, Creative Commons Attribution. Grønnsisik (Carduelis spinus) Jarle L Hansen ©. Gulspurv (Emberiza citrinella En fotoblogg, mest naturbilder og mest fra nærmiljø Gråsisik utfordrer kjøttmeis! Helgens Hagefugltelling viser at for første gang på de elleve årene disse tellingene har pågått så kan kjøttmeisa miste førsteplassen når det gjelder størst antall individer. Den lille og livlige gråsisiken har inntatt Norge i store mengder denne vinteren og er så langt på førsteplass når det gjelder antall med nær 48 000 registrerte fugler

Norsk Ornitologisk Forening - Gråsisik

I fjor opplevde vi dette med gråsisik i hopetall, men det kan også være flokker med dompap og grønnfink, eller store antall av flaggspett. Stor interesse for mating av fugler Det er stor interesse for å mate fugler i Norge. Årlig selges ca. 16 000 tonn med villfuglmat Den årlige hagefugltellingen er i gang og det signaliseres fra ornitologisk hold at vi har besøk av uvanlig store mengder gråsisik denne vinteren. Store flokker er observert. Trolig er det snakk om en invasjon fra øst Gråsisik har jeg ikke sett her, men nå skal jeg jammen se godt etter! Grønnsisik har vi også i store flokker :-) De kan man komme ganske tett på med litt tålmodighet! Museskritt :-)) God ny uke! Kanskje får sol på tirsdag?! Svar Slett. Svar

Polarsisiken streifer omkring, ofte i flokk med gråsisik. Kan trekke ut av landet og blir observert i Nord- og Mellom-Europa vinterstid. Norsk hekkebestand er antatt å være i intervallet 3 000 - 6 000 individ (Shimmings & Øyen 2015) Helga 26.-27. januar blir «Hagefugltellingen 2019» gjennomført i hele Norden. Det er Norsk Ornitologisk Forening (NOF), som er ansvarlig for tellingen her til lands. Alle kan delta på tellingen og det gir en fin anledning for en aktivitet for store og små i en ellers mørk og rolig årstid Fugleteljing: Nedgang for meisar og gråsisik. 500.000 fuglar i rundt 11.000 hagar vart rapporterte i hagefuglteljinga i år. Talet på fuglar er relativt lågt og kan forklarast med fråvær av gråsisik

Fikk først i desember en liten flokk på noen få gråsisik hvor av den ene viste helt klare tegn på brunsisik. Nå i romjula har det øket på med enda flere gråsisik, og har nå minst 25 stk. fast på foringen her hvor av to viser helt klare tegn på brunsisik både når det gjelder farge og størrelse For mellom de mer vanlige artene kan kanskje en enslig rødstrupe, en munk, trekryper, gråspett, eller kanskje en flokk stjertmeis vise seg frem på fuglebrettet. Kjøttmeis på topp. I alle år har kjøttmeis, blåmeis og skjære - i nevnte rekkefølge- vært de vanligste artene i hagefugltellingen Foringsplassen her pleier dessuten å bli besøkt av en svær flokk med gråsisik som bare er innom en kort tid og tanker opp en sikkert helt tom mage før den drar avgårde videre på matsøk andre steder. Hvorfor de ikke blir her utover dagen vet jeg ikke Helga 27. til 28. januar inviterer Norsk Ornitologisk forening (NOF) til å delta i hagefulgtellingen for 2018. NOF har i flere år arrangert hagefulttelling over hele lande på denne tiden av året. I følge foreningen er det rapportert mye gråsisik og dompap flere steder, mens de er spent på om gulspurven fortsetter sin tilbakegang. Nå [ Vi fikk også en hyggelig overaskelse på Vallebu da en flokk Gråsisik kom på besøk. Denne fuglearten hadde ikke besøkt oss tidligere. Gjengen kom for å innta et luksusmåltid på Vallebu fuglrestaurant. Alle fugler som besøkte oss denne dagen ble registret i den årlig fugletellingen på www.fuglevennen.no

Bra med gråsisik og dompap. Ringmerket totalt 40 fugler, og gråsisik (24) dominerte. Hadde også besøk av en flokk stillits og en kjernebiter. Ingen av disse ble dessverre fanget. En ny umerket flaggspett hunn besøkte også foringsplassen, men heller ikke denne fant veien til nettmaskene For mellom de mer vanlige artene kan kanskje en enslig rødstrupe, en munk, trekryper, gråspett, eller kanskje en flokk stjertmeis vise seg fram på fuglebrettet. Kjøttmeis på topp. I alle år har kjøttmeis, blåmeis og skjære - i nevnte rekkefølge- vært de vanligste artene i hagefugltellingen Noen steder, som i Bergen, er det snakk om flokker på mange tusen individ. I så fall vil man oppleve nesten det samme som ved tellinga i 2018, da store flokker av gråsisik kom fra øst og. For mellom de mer vanlige artene kan kanskje en enslig rødstrupe, en munk, trekryper, gråspett, eller kanskje en flokk stjertmeis vise seg frem på fuglebrettet. SJEKK FUGLEBRETTET: I helgen skal fugler i hager over hele landet telles, så sjekk fuglebrettet

I helgen skal fugler i hager over hele landet telles, så sjekk fuglebrettet. Kanskje får du besøk av en kjøttmeis, eller en litt mer sjelden og overraskende fugleart I fjor ble kjøttmeisen imidlertid vippet ned fra tronen etter en masseinnvandring av gråsisik fra øst. Men trolig vil kjøttmeisen ta tilbake tronen i år, sier fugleekspert Ree Av og til kan en brunnakke eller toppand prøve seg på overvintring, men dersom råken fryser igjen, forlater alle vannfuglene området En stjertand hunn har bodd sammen med stokkendene i flere vintre mellom 1999 og 2002. I løvskogen mot Bogerud samles store flokker grønnfink, gråsisik og grønnsisik for å spise frø fra trærne Idag hadde vi ett uvanlig besøk på matstasjonen til fuglene. En stor flokk, kanskje 50, skremte vekk alle andre og koste seg en stund med frøene på stasjonen og bakken. Sky og lettskremte var de, litt frem og tilbake i busk og kratt, før de forsvant hele flokken. Etter dypdykk i fugleboka landet vi på Gråsisik

Common Redpoll / Gråsisik, (Carduelis flammea), ungfugl i tørr einerbusk i morgenlyset Valdres, Oppland Her skal lyset eller værtypen være en viktig faktor for bildet i sin helhet. Kvelds-og morgenlys, tåke eller regn kan f.eks.være en slik faktor Det har ikke vært store flokker av arten i høst, kun enkeltindivider og småflokker i finværet. Foto: Bjørg Støen. Det er fortsatt en kald vind fra nordøst, og det setter sitt preg på fuglelivet. Lite tilsig av spurvefugler, men gråsisik og rødvingetrost hadde en sterk forekomst og bidro til høstens beste merkedag så langt Flokken er daglig innom for bevertning. De siste dagene har en stor flokk med gråsisik holdt dem med selskap. Kjøttmeisen, spettmeisen og løvmeisen er selvfølgelig på plass, og de to flaggspettene. Grønnspetten har vi ikke sett på noen dager, kanskje den har funnet nye områder Folk ser som regel flest kjøttmeis, blåmeis og skjære. Men i fjor ble det sett flere gråsisik enn kjøttmeis. Disse fuglene har innvandret til Norge fra øst. Det blir trolig telt flere kjøttmeis i år, tror Ree. Likevel er det en trend at det blir færre kjøttmeis

Fløy en liten blåfugl: Gråsisik

A platform for entrepreneurs to bring their stories and ideas to life. Stories are brought to life by trusted influencers, filmmakers, and writer For sidensvans-hannen finnes det ikke noen mer passende gave enn et søtt og saftig kirsebær. jw2019 jw2019 Fuglebretta invaderes og rognebærklasene snauspises av sidensvans i store flokker. Tatoeba-2020.08 Tatoeba-2020. Sidensvans Det er som kjent en årviss begivenhet at det kommer store og små flokker med sidensvans på besøk utpå høsten, særlig i oktober og november meiser/småfugl i flokk? Sign In Register. Search in Topic. Print Topic Deltaker 345. steinulka - 10 Mar 2010 17:47. meiser/småfugl i flokk? Jeg meiner å ha lest og sett ute, at meiser danner flokker om vinteren? Også i lag med andre arter meiser? Stemmer dette

peakbook.org - International website providing rich information on a lot of peaks and mountains around the world. Beside numerous facts and a wiki section all peaks are presented with a huge number of pictures I fjor opplevde vi dette med gråsisik i hopetal, men det kan også vere flokkar med dompap og grønfink, eller store tal av flaggspett. Stor interesse for mating av fuglar - Det er stor interesse for å mate fuglar i Norge. Årleg vert det seldt ca. 16 000 tonn med villfuglmat

Fløy en liten blåfugl: Sisik

Video: Gråsisik, liten og stor, Polarsisk, Carduelis/Acanthis flamme

Hageåse

Treet er et gammelt rosehagtorntre, fullt av torner...au ! Her mater vi fuglene fra høst til vår. Vi har kjøpt en fugleautomat som rommer 3,5 kg solsikkefrø som vi fyller opp lagvis med solsikkefrø og villfuglblanding Acanthis er ei biologisk slekt av små sporvefuglar i finkefamilien Fringillidae som har ein karakteristisk raud framisse. Namnet Acanthis er frå gamalgresk akanthis, ei nemning for «ein liten uidentifiserbar fugl», nemnt av mellom anna Aristoteles. Det norske fellesnamnet for art(ar) i gruppa er 'sisik'. Taksonomien for Acanthis er ikkje fastlagt, med fleire ulike nært nærskylde former.

Gråsisik ble årets overraskelse på fuglebrettet - NRK Vestlan

Oversikt over fugler i hagen - Moseplasse

Miljolare.no: Art: Gråsisik (Carduelis flammea

Kjennetegn: 19-21 cm, 130-200 gram. ♂=♀. I flukt lett gjenkjennelig som en kompakt liten fugl med raske vingeslag, ofte i tette flokker. Ungfuglene ligner de voksne når de forlater kolonien, men er litt mindre. I vinterdrakt er hele undersiden, fra hake til stjert, ren hvit Diger flokk blandet med gråsisik, grønnfink og dompap. © Line Borgan (25.01.2020 Grønnsisik og en liten flokk Gråsisik og 2 Gulirisk, en mengde Bokfink, 2 Rosenfink og flere Pilfink. I tillegg hadde vi Rødstrupe, Nøtteskrike og Skjæra . Det ble rundt 19 det. - Vi tellte vi , og dermed ble denne søndagen litt spesiell

grønnsisik - Store norske leksiko

I fjor opplevde vi dette med gråsisik i hopetall, men det kan også være flokker med dompap og grønnfink, eller store antall av flaggspett. Stor interesse for mating av fugler Det er stor interesse for å mate fugler i Norge. Årlig selges ca. 16.000 tonn med villfuglmat Etter ankomst Kvitsøy, startet vi turen bort mot Ystebøhavn. I nærheten av fyret dukket det opp en flokk på 11 stjertmeis som trakk gjennom terrenget mot sør. Vi tok så en liten stopp ved Grønnestrand før vi trakk videre opp på terrassen til Kystverksstasjonen. Der sjekket vi markene før vi tok en runde på turstien mot vest Gråtrost er også kjent for å styrtbombe dyr, mennesker og andre ting de anser som truende, som f.eks. mørke biler, med skitt. Gråtrost er en veldig hardfør art, men trekker sørover i Norge under vinterhalvåret på leting etter mat som rognebær, nedfallsfrukt etc., da gjerne i store flokker Troster er en familie i ordenen spurvefugler Her har han en liten flokk med sauer, noen kuer og hester. Selv om ulvene kan komme helt ned til gården, har de ikke tatt noen av dyrene hans. Olsen tar også imot turister på gården sin

Jeg traff på en flokk med Gråsisik i dag

Ofte finn både kjøttmeis og blåmeis turen til fuglebrettet, men kanskje dukkar det òg opp ein gråspett eller raudstrupe. No skal fuglane i norske hagar teljast Ofte finner både kjøttmeis og blåmeis turen til fuglebrettet, men kanskje dukker det også opp en gråspett eller rødstrupe. Nå skal fugler i norske hager telles. Bli med og registrer fuglene som holder til utenfor ditt eget vindu. Sørg for mat på foringsplassen og registrer deg her på nett. En fin helgasyssel

MiljolareNorsk Ornitologisk ForeningBakgrunn: Ukens fugl: StillitsNy side 1
 • Hvorfor går man ned i vekt ved kreft.
 • Tømmerhus.
 • Google chrome user.
 • Star wars 6 full movie.
 • Storkklinik öppettider.
 • Lyd synonym kryssord.
 • Strikket hårbånd baby.
 • Hva spiser salamander.
 • Mor og barn yoga bodø.
 • Stormakt kryssord.
 • Tanzschule espelkamp.
 • Styresett island.
 • Sovepose baby ull.
 • Definisjon består av.
 • Ph freiburg studentenwohnheim.
 • Footway butikk.
 • Mercedes s klasse 1999.
 • Service brannslukningsapparat oslo.
 • Turtallerken.
 • Mal reiseregning statens satser.
 • South side crips.
 • Råskap 2015.
 • Blir sædceller påvirket av alkohol.
 • Sehenswürdigkeiten oregon state.
 • Hvilken farge er kobolt.
 • Peliculas de la india maria 1 link.
 • Resultat fredagsbirken 2018.
 • Collateral beauty rotten tomato.
 • Hva dekker reiseforsikring if.
 • How much does the sydney opera house cost.
 • Foldal dørskilt.
 • Hei verden laos.
 • Receta de pisco sour para 10 personas.
 • Løgn og sannhet muntlig eksamen.
 • Homburger adventskalender 2017.
 • Verden er ikke bra nok vi er perfekt chords.
 • Harmoni bar eier.
 • Fiskars stekepanne test.
 • Ciu ventetid.
 • Wetterprognose märz 2018.
 • Ansatte preus museum.